Green BBQ pizza with asparagus ricotta and leeks recipe 5836 f75e8528-984d-439f-a386-174dc63a8b49 /media/yyzl2pix/pizza-verte-avec-ricotta-dasperges-et-poireaux.jpg Sara Girard – Ma cuisine de tous les jours Sara Girard – Ma cuisine de tous les jours 5/4/2023 9:38:28 a.m. 0 0 30 6 Plats principaux BBQ Pizzas Asparagus

Green BBQ pizza with asparagus ricotta and leeks

15
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No

Ingredients

  • 454 g (1 lb) pizza dough (store-bought)
  • 5 asparagus spears, peeled and ribboned
  • Quarter of a zucchini, peeled and ribboned
  • 1/3 package of 250 g (1 1/2 cups) of Les Cultures de chez nous sliced leeks
  • 60 ml (1/4 cup) of frozen peas, thawed
  • Pinch salt and black pepper
  • 45 ml (3 tablespoons) olive oil

For the asparagus ricotta:

  • In a saucepan of boiling salted water, blanch the asparagus for 2 to 3 minutes. Drain.
  • In a food processor, add the tofu, chopped green onion, water and blanched asparagus. Pulse a few times, then add remaining ingredients. Pulse until smooth. Set aside.

Preparation

Side-by-side mode
  • Couper tous les légumes pour garnir la pizza (asperges et courgettes) puis faire préchauffer le BBQ à 450 °F (230 °C) en prenant soin de bien huiler la grille.
  • Abaisser la pâte légèrement farinée puis déposer sur la grille du BBQ huilée. Fermer le BBQ et faire cuire pendant 2 minutes.
  • Sortir la pâte à pizza du BBQ, la retourner et garnir de ricotta aux asperges et de légumes hachés. Saler, poivrer et arroser d'huile d'olive.
  • Remettre la pizza sur la grille du BBQ et faire cuire de 8 à 10 minutes (en conservant le BBQ fermé) ou jusqu'à ce que les légumes soient al dente.
  • Pour servir, garnir la pizza de roquette, de feuilles de basilic hachées et saupoudrer la levure alimentaire. Couper en 6 portions et servir immédiatement.

For the asparagus ricotta:

  • In a saucepan of boiling salted water, blanch the asparagus for 2 to 3 minutes. Drain.
  • In a food processor, add the tofu, chopped green onion, water and blanched asparagus. Pulse a few times, then add remaining ingredients. Pulse until smooth. Set aside.

For the garnishing:

  • Arugula
  • Basil leaves, chopped
  • 15 to 30 ml (1 to 2 tablespoons) of nutritional yeast
Our asparagus are on special!

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Green BBQ pizza with asparagus ricotta and leeks

Ingredients

  • 454 g (1 lb) pizza dough (store-bought)
  • 5 asparagus spears, peeled and ribboned
  • Quarter of a zucchini, peeled and ribboned
  • 1/3 package of 250 g (1 1/2 cups) of Les Cultures de chez nous sliced leeks
  • 60 ml (1/4 cup) of frozen peas, thawed
  • Pinch salt and black pepper
  • 45 ml (3 tablespoons) olive oil

For the asparagus ricotta:

  • In a saucepan of boiling salted water, blanch the asparagus for 2 to 3 minutes. Drain.
  • In a food processor, add the tofu, chopped green onion, water and blanched asparagus. Pulse a few times, then add remaining ingredients. Pulse until smooth. Set aside.

Preparation

Side-by-side mode
  • Couper tous les légumes pour garnir la pizza (asperges et courgettes) puis faire préchauffer le BBQ à 450 °F (230 °C) en prenant soin de bien huiler la grille.
  • Abaisser la pâte légèrement farinée puis déposer sur la grille du BBQ huilée. Fermer le BBQ et faire cuire pendant 2 minutes.
  • Sortir la pâte à pizza du BBQ, la retourner et garnir de ricotta aux asperges et de légumes hachés. Saler, poivrer et arroser d'huile d'olive.
  • Remettre la pizza sur la grille du BBQ et faire cuire de 8 à 10 minutes (en conservant le BBQ fermé) ou jusqu'à ce que les légumes soient al dente.
  • Pour servir, garnir la pizza de roquette, de feuilles de basilic hachées et saupoudrer la levure alimentaire. Couper en 6 portions et servir immédiatement.

For the asparagus ricotta:

  • In a saucepan of boiling salted water, blanch the asparagus for 2 to 3 minutes. Drain.
  • In a food processor, add the tofu, chopped green onion, water and blanched asparagus. Pulse a few times, then add remaining ingredients. Pulse until smooth. Set aside.

For the garnishing:

  • Arugula
  • Basil leaves, chopped
  • 15 to 30 ml (1 to 2 tablespoons) of nutritional yeast

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